21.12.2023

Öğrenme Güçlüğü ve Bellek Müdahale Programı

Öğrenme Güçlüğü ve Bellek Müdahale Programı

Öğrenme güçlüğü olan bireyler, belirli öğrenme alanlarında zorluk yaşarlar. Bu zorlukların altında yatan sebeplerden biri de bellek sorunları olabilir. Öğrenme ve bellek, bireyin bilgiyi alması, işlemesi ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanabilmesi için kritik öneme sahip iki temel süreçtir (Smith et al., 2006).

Bellek, bilgilerin kodlanması, depolanması ve geri çağrılması süreçlerinden oluşur. Öğrenme güçlüğü olan bireylerde, bu süreçlerden herhangi birinde veya birkaçında sorun yaşanabilir (Martin & Fabes, 2009). Örneğin, bir öğrenci yeni bir bilgiyi kodlama aşamasında zorlanabilir. Ya da depolanan bilgiyi geri çağırma aşamasında sorun yaşayabilir.

Bu bağlamda, Arş. Gör. Mehmet Okur'un "Öğrenme güçlüğü ve Çalışma Belleği" üzerine gerçekleştirdiği araştırma büyük bir öneme sahiptir. Kurumumuzdan öğrenciler, Mehmet Okur'un online eğitimine katılarak çalışma belleği müdahale programından faydalanmışlardır. Öğrenme güçlüğünde bellek çalışmalarının bu denli kritik olduğunu düşünürsek, bu eğitime katılan öğrencilere kurum olarak teşekkür etmemiz gerekir.

Bununla birlikte, öğrenme güçlüğü olan bireylerin bellek sorunlarını aşmalarına yardımcı olabilecek birçok strateji ve yaklaşım online eğitimde uygulanmıştır. Öğretmenler ve aileler, bellek becerilerini geliştirmek için özel teknikler ve yöntemler kullanarak bu bireylerin akademik başarısını artırabilir (Mastropieri & Scruggs, 2010).

Sonuç olarak, öğrenme güçlüğü ve bellek arasında derin bir ilişki bulunmaktadır. Öğrenme güçlüğü olan bireylerin bellek sorunlarına özel yaklaşımlarla ve stratejilerle destek olmak, onların akademik ve sosyal hayatlarındaki başarısını artırabilir.

**Kaynakça:**

- Smith, J., et al. (2006). *Learning and Memory: A Comprehensive Approach*. Wiley Publications.

- Martin, C.L. & Fabes, R.A. (2009). *Discovering Child Development*. Cengage Learning.

- Gathercole, S.E. & Alloway, T.P. (2007). *Understanding Working Memory*. Sage Publications.

- Mastropieri, M.A. & Scruggs, T.E. (2010). *The Inclusive Classroom*. Pearson Education.





İLGİLİ BLOG YAZILARI

Ev Temelli Olumlu Davranış Desteği Aile Eğitimi Başarıyla Tamamlanmıştır
24.04.2024
Ev Temelli Olumlu Davranış Desteği Aile Eğitimi Başarıyla Tamamlanmıştır

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Meral MELEKOĞLU yürütücülüğünde kurumumuzda uygulanmakta olan ve TÜBİTAK destekli Ev ODAD; Ev Temelli Olumlu Davranış Desteği Aile Eğitimini ailelerimiz başarıyla tamamlamıştır.

Detaylar
MEIP 18 Nisan 2024 Perşembe Günü 3 Aylık Rutin Değerlendirme
22.04.2024
MEIP 18 Nisan 2024 Perşembe Günü 3 Aylık Rutin Değerlendirme

Yapı Taşı Özel Eğitim Akademisi olarak özel gereksinimli bireylerin mesleki gelişim ve istihdamı için toplumun her bireyinin eşit fırsatlara sahip olduğu bir ortamın oluşturulmasının önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Detaylar
Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyon Başkanı Ziyareti
21.02.2024
Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyon Başkanı Ziyareti

Bir dizi çalışma için Eskişehir'e gelen Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyon Başkanı sayın Yunus KILIÇ, beraberinde Özel Eğitim Kurumları Federasyonu Genel başkan yardımcısı sayın Mehmet TOPSAKAL ile birlikte kurumumuza ziyarette bulunmuştur.

Detaylar

İLETİŞİM FORMU

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

İsim Soyisim
Telefon
E-Posta Adresi
Mesajınız

İLETİŞİM

ADRES

Çamlıca Mh. İlke Sk. No:74
Tepebaşı / ESKİŞEHİR

TELEFON

0 (222) 243 0 243

GSM

0 (552) 743 0 243

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Yapı Taşı Özel Eğitim Akademisi Whatsapp